Pollenallergi og vippeekstensjons?

Pollenallergi og vippeekstensjons

Nå som allergisesongen snart er i gang får jeg mange spørsmål om man kan bruke vippeekstensjons i allergisesongen. Jeg tror svaret må være, IKKE vent til allergisesongen er over! Mange kvinner elsker jo makeup, og kan ikke gå ut uten mascara. Så jeg jeg vet at mange føler at pollen-sesongen kan være veldig vanskelig. Jeg har god erfaring med kunder som har pollenallergi, og jeg ser at mange har problemer selv med vippeekstensjons. 

Allergi gjør jo at det renner og klør, så det er naturlig å ville gni seg i øynene. Så nå som 2018 sesongen snart er i gang igjen, har jeg fått endel bekymrede kunder som lurer på om de kan bruke vippeekstensjons når pollen-sesongen starter. 

Så mitt råd er å prøve med vippeekstensjons, og hvis det ikke går er det jo bare å fjerne de igjen. Mange mener det er mye å betale bare for å prøve om det går eller ikke, så jeg bestemte meg for å henvende meg til Norges astma og allergiforbund for å få noen svar. Jeg spurte de ang pollen-allergi og vippeekstensjons, og om hvorfor de ikke skriver noe om det på sine sider. Jeg mener vi kvinner har rett til å ta oss best mulig ut og ønsker å kunne pynte oss, og jeg fikk et flott svar fra de! Jeg er veldig takknemlig for hjelpen både for meg, og alle dere som sliter med pollen-allergi. 

Her er et sitat fra svaret jeg fikk:

“Pollenallergi er en sesongavhengig plage. De fleste som vet at de har problemer i pollensesongen bør derfor fint klare å se at de ikke bør sette vippeextensions når allergisesongen er i gang. Dette gjelder spesielt for de som vet at dee kommer til å klø seg i øynene, og naturligvis for de som ikke har konferert tilstrekkelig med fastlegen sin slik at de har tilfredsstillende og tilstrekkelig virksom medisinering. Dette kan være at de må bruke øyedråper og lignende i tillegg til antihistaminer.

Du som profesjonell her gjør nok klokt i å informere godt og bredt om at man ikke må klø seg i øynene i etterkant av en slik behandling. Det er noen tiltak dine kunder kan utføre for å begrense plagene sine, og det er enkle selvfølgeligheter som å unngå den verste pollenspredningen, altså holde seg litt mer inne, bruke briller/solbriller som sitter litt tett rundt øynene (kanskje ikke helt enkelt om det er lange extensions), vaske håret om kvelden og skifte putevar. Ikke sove med vinduet åpent om det er en pollenkilde rett i nærheten (det fins pollennett som man montere i vindusåpningen).

Det aller viktigste vil nok være at du gjør det klart for dine kunder at de ikke anbefales å ta extensions før de har god kontroll på sine pollenplager, og et ev. forsøk vil være på egen risiko. Som du skriver, så kommer enkelte tilbake etter to dager og vil ha dem fjernet. - skriver Norges Astma- og Allergiforbund.

Så om du fortsatt lurer på om vippeekstensjons  er noe for deg, ta kontakt med meg! Jeg har mange års erfaring, og håper dette innlegget gjør det enklere for deg å finne ut om du kan ha ekstensjons. 

Velkommen til min salong!

Priser og timebestilling www.lashbrow.no

Mvh Lina.

Lina Falkauske